Ainekset

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattisosetta
2 dl mustia linssejä (Beluga)
1 rkl fariinisokeria
2 tl kuivattua yrttiseosta
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla hetki. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja valuta.

2. Lisää linssit pannulle mausteiden, tomaattimurskan ja -soseen kanssa. Huuhtele purkit vedellä ja lisää neste pannulle. Anna kastikkeen kiehua 20–25 minuuttia hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes linssit tuntuvat pureskeltavan pehmeiltä.

3. Lisää kastikkeen joukkoon ranskankerma. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja tarjoile pastan kanssa.