Ainekset

100 g porkkanaa
150 g kesäkurpitsa
1 pkt (200 g) halloumia
1 kananmuna
2 rkl hienonnettua minttua

KVINOA-PORKKANASALAATTI

1 dl kvinoaa
2 porkkanaa
1 dl pinjansiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
2 tl hienonnettua lehtipersiljaa ja minttua

Valmistusohje

1. Valmista ensin kvinoasalaatti. Nosta kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele huolella kuumalla vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kuori ja viipaloi porkkanat. Anna porkkanoiden kiehua kvinoan kanssa loppuvaiheessa 6–7 minuuttia.

2. Paahda pinjansiemenet ja morttelissa murskatut fenkolinsiemenet kuivalla pannulla. Varo polttamasta pinjansiemeniä. Valuta kvinoa ja porkkanat. Sekoita joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy ja suola sekä paahdetut siemenet. Jäähdytä salaatti. Nostele jäähtyneen salaatin joukkoon hienonnetut yrtit.

3. Kuori ja raasta porkkana hienolla terällä. Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta karkealla terällä. Puristele kesäkurpitsaraasteesta irtoava neste pois. Raasta halloumi karkealla terällä. Nosta raasteet kulhoon ja sekoita joukkoon kananmuna ja hienonnettu minttu.

4. Sekoita pihviainekset huolella ja paista noin kahdeksan pihviä ohukaispannulla keskilämmöllä. Paista ensin toiselta puolelta 3–4 minuuttia, jotta pihvi saa hyvän kuoripinnan. Käännä varoen leveällä lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia. Tarjoile salaatin kera.