Ainekset
DUKKA-TORTILLALEIPÄSET
PINNALLE
Valmistusohje
Samettinen porkkanakeitto aateloidaan kermaisella kookosmaidolla ja dukka-mausteseoksella. Porkkanakeiton kaverina maistuvat uunissa paahdetut tortillat.
1. Kuori ja pilko porkkanat ja bataatti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, ja kuullota sipulia inkiväärin ja mausteiden kanssa hetki.
2. Lisää joukkoon porkkanat ja bataatit ja kääntele hetki. Lisää joukkoon vesi. Anna keiton kiehua kannen alla noin 15 minuuttia tai, kunnes porkkanat ovat täysin pehmenneet.
3. Lisää joukkoon kookosmaito, mutta säästä koristeluun hieman paksumpaa pintakerrosta. Lisää suola ja soseuta keitto. Anna keiton kiehahtaa höyryäväksi.
4. Sivele vehnätortilloiden pintaan oliiviöljy ja ripottele pinnalle dukka-mausteseos. Leikkaa tortillat 8 osaan ja nostele palat pellille. Paahda kuumien grillivastusten alla muutama minuutti rapeiksi.
5. Annostele keitto lautasille ja koristele paksummalla kookosmaidolla. Ripottele pinnalle mausteseosta.