Valitse sivu
AINEKSET: (2-3 HLÖ)
  • 3 dl risottoriisiä (esim. Urtekramin Arborio)
  • 2 salottisipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kuivaa/puolikuivaa valkoviiniä
  • 1 l vettä
  • 5 rkl kanafondia (esim. Touch of Taste)
  • 1/2-1 parmesaani
  • mustapippuria ja (suolaa) myllystä
  • valkopippuria
  • reippaasti (n. 50 g) öljyä ja/tai voita paistoon
VALMISTUS:
  • Lämmitä vesi kiehuvaksi erillisessä kattilassa. Lisää joukkoon kanafondi.
  • Risottoon lisättävän liemen kannattaa olla kiehuvaa, jotta riisi kypsyy tasaisesti.
  • Kuori ja silppua pieneksi sipulit
  • Raasta parmesaani
  • Lämmitä öljy/voi tai niiden seos laakeassa kattilassa. Kuullota sipulit, valkosipulit ja riisit, kunnes läpikuultavia.
  • Lisää pieni loraus viiniä ja n. 1 dl kanalientä vähän kerrallaan ja hauduta miedolla lämmöllä.
  • Lisää aina nesteen välissä parmesaania.
  • Jos käytät koko parmesaanin risottoon, lisää myös parmesaanin kanta risottoon alussa antamaan makua ja poista lopussa ennen tarjoilua.
  • Sekoita risottoa ja anna liemen imeytyä riisiin ennen seuraavan liemikauhallisen lisäämistä (pidä kuitenkin juoksevana).
  • Nosta kattila pois liedeltä n. 20 min päästä.
  • Lisää riisin joukkoon raastettu parmesaani, sekoita kunnes koostumus on tasainen.
  • Rouhi sekaan mustapippuria ja suolaa tarvittaessa.
  • Tarjoile parmesaanilastujen kera.