0404814878 info@rrweb.fi
AINEKSET: (2-3 HLÖ)
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kuivaa/puolikuivaa valkoviiniä
  • 1 l vettä
  • 5 rkl kasvisfondia
  • Parmeggianoa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • voita

VALMISTUS:

  • Lämmitä vesi kiehuvaksi erillisessä kattilassa. Lisää joukkoon kasvisfondi.
  • Kuori ja silppua pieneksi sipulit
  • Lämmitä voi pannulla. Kuullota sipulit, valkosipulit ja riisit, kunnes läpikuultavia.
  • Lisää viiniä niin että seos peittyy.
  • Kun viini on haihtunut, lisää kasvislientä vähän kerrallaan ja hauduta miedolla lämmöllä.
  • Sekoita risottoa ja anna liemen imeytyä riisiin ennen seuraavan liemikauhallisen lisäämistä (pidä kuitenkin juoksevana).
  • Lisää mustapippuri ja sitruunamehu.
  • Kun riisi on valmista, lisää päälle parmesaani ja sekoita.