AINEKSET: (2-3 HLÖ)
- 3 dl risottoriisiä
- 1 sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 dl kuivaa/puolikuivaa valkoviiniä
- 1 l vettä
- 5 rkl kasvisfondia
- Parmeggianoa
- mustapippuria
- suolaa
- voita
VALMISTUS:
- Lämmitä vesi kiehuvaksi erillisessä kattilassa. Lisää joukkoon kasvisfondi.
- Kuori ja silppua pieneksi sipulit
- Lämmitä voi pannulla. Kuullota sipulit, valkosipulit ja riisit, kunnes läpikuultavia.
- Lisää viiniä niin että seos peittyy.
- Kun viini on haihtunut, lisää kasvislientä vähän kerrallaan ja hauduta miedolla lämmöllä.
- Sekoita risottoa ja anna liemen imeytyä riisiin ennen seuraavan liemikauhallisen lisäämistä (pidä kuitenkin juoksevana).
- Lisää mustapippuri ja sitruunamehu.
- Kun riisi on valmista, lisää päälle parmesaani ja sekoita.