Linssikeitto
Linssikeitto
- 1 sipuli
- 2 tl valkosipulimurskaa
- 2 porkkanaa
- Öljyä
- 8–10 dl vettä
- 2½ dl linssejä (punaisia)
- 2 perunaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 500 g tomaattimurskaa
- Fetaa
- Kuori ja pilko sipuli. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia ja valkosipulia öljyssä miedolla lämmöllä ison kattilan pohjalla.
- Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää siivilässä huuhdotut linssit, paloitellut perunat, tomaattimurska ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
- Tarjoile Fetan kanssa.