Linssikeitto

  • 1 sipuli
  • 2 tl valkosipulimurskaa
  • 2 porkkanaa
  • Öljyä
  • 8–10 dl vettä
  • 2½ dl linssejä (punaisia)
  • 2 perunaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 500 g tomaattimurskaa
  • Fetaa
  1. Kuori ja pilko sipuli. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia ja valkosipulia öljyssä miedolla lämmöllä ison kattilan pohjalla.
  2. Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää siivilässä huuhdotut linssit, paloitellut perunat, tomaattimurska ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
  3. Tarjoile Fetan kanssa.