Laksaliemeen

1 rkl seesamöljyä
1 sitruunaruohon varsi
1 punainen chilipalko
2 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulinvartta tai 1 pieni punasipuli
1 tl kurkumaa
5 dl kasvislientä (5 dl vettä + 1 kasvisfondi)
5 kaffir-limenlehteä tai 1 limen mehu ja raastettu kuori
1 tölkki kookosmaitoa
2 rkl soijakastiketta (tai kalakastiketta, jos ei tarvitse olla vegaanista)
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl fariinisokeria

Valmistusohjeet

Lisäksi

2 pakettia marinoitua tofua
kecap manista eli makeaa soijakastiketta (tai ½ dl soijakastiketta + ½ dl fariinisokeria sekoitettuna yhteen)
n. 200g riisinuudelia

  1. Aloita tofusta. Paloittele tofu ja laita palaset kuivumaan talouspaperipalasten väliin. Lisää päälle kevyt paino. Vaihda tarvittaessa talouspaperit.
  2. Poista chilipalosta siemenet. Paloittele pieneksi. Hienonna sitruunaruohon varsi. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulinvarret tai punasipuli.
  3. Kuumenna kattilassa seesamöljy. Lisää chili, sitruunaruoho, inkivääri, valkosipuli ja sipulit sekä kurkuma. Kuullota hetki. Lisää sitten kasvisliemi ja kaffir-limenlehdet. Keitä noin 10-15 minuutin ajan. Lisää lopuksi kookosmaito, maapähkinävoi, soijakastike ja fariinisokeri. Jätä poreilemaan hiljakseltaan noin 5 minuutiksi.
  4. Kun laksaliemi valmistuu, keitä riisinuudelit kypsiksi.
  5. Paista todu. Lisää kuivatut tofukuutiot kuivalle, kuumalle pannulle. Kun tofut ovat ruskistuneet ja rapeutuneet, lisää niiden päälle kecap-manista (tai soijakastikkeen ja fariinisokerin sekoitusta), niin että tofut peittyvät kastikkeeseen.
  6. Kokoa kulhoon riisinuudeli, tofut, maapähkinät ja kevätsipuli. Kaada laksaliemi päälle. Viimeistele thai-basilikalla, limelohkoilla ja silmusalaatilla.