Laksaliemeen
1 rkl seesamöljyä
1 sitruunaruohon varsi
1 punainen chilipalko
2 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulinvartta tai 1 pieni punasipuli
1 tl kurkumaa
5 dl kasvislientä (5 dl vettä + 1 kasvisfondi)
5 kaffir-limenlehteä tai 1 limen mehu ja raastettu kuori
1 tölkki kookosmaitoa
2 rkl soijakastiketta (tai kalakastiketta, jos ei tarvitse olla vegaanista)
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl fariinisokeria
Valmistusohjeet
Lisäksi
2 pakettia marinoitua tofua
kecap manista eli makeaa soijakastiketta (tai ½ dl soijakastiketta + ½ dl fariinisokeria sekoitettuna yhteen)
n. 200g riisinuudelia
- Aloita tofusta. Paloittele tofu ja laita palaset kuivumaan talouspaperipalasten väliin. Lisää päälle kevyt paino. Vaihda tarvittaessa talouspaperit.
- Poista chilipalosta siemenet. Paloittele pieneksi. Hienonna sitruunaruohon varsi. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulinvarret tai punasipuli.
- Kuumenna kattilassa seesamöljy. Lisää chili, sitruunaruoho, inkivääri, valkosipuli ja sipulit sekä kurkuma. Kuullota hetki. Lisää sitten kasvisliemi ja kaffir-limenlehdet. Keitä noin 10-15 minuutin ajan. Lisää lopuksi kookosmaito, maapähkinävoi, soijakastike ja fariinisokeri. Jätä poreilemaan hiljakseltaan noin 5 minuutiksi.
- Kun laksaliemi valmistuu, keitä riisinuudelit kypsiksi.
- Paista todu. Lisää kuivatut tofukuutiot kuivalle, kuumalle pannulle. Kun tofut ovat ruskistuneet ja rapeutuneet, lisää niiden päälle kecap-manista (tai soijakastikkeen ja fariinisokerin sekoitusta), niin että tofut peittyvät kastikkeeseen.
- Kokoa kulhoon riisinuudeli, tofut, maapähkinät ja kevätsipuli. Kaada laksaliemi päälle. Viimeistele thai-basilikalla, limelohkoilla ja silmusalaatilla.